Esikoisteos. Kirjailijan alku!

Minulla on käsikirja teoksesta, jolle on huutava tarve! 



Olen kirjoittamassa kirjaa, joka auttaa omien rahataitojen kehittämisessä. Kirja auttaa löytämään motivaatiota ja herättelee halua kehittää omaa taloustilannettaan. Kirjassa on työkaluja näiden arvioimiseen sekä työkaluja omien tulojen sekä menojen selvittämiseksi ja kirjaamiseksi. 

Kirja antaa valmiita työkaluja budjetointiin ohjeineen, joten sen avulla omia rahataitoja voi lähteä työstämään, vaikkei kotona olisi koskaan rahasta puhuttu! Lisäksi kirjassa puhutaan (huonoista) veloista, niiden haitoista sekä esitellään velkavyörytystekniikkaa. Tällä pyritään lisäämään tietoutta näiden haitoista. Kirja opettaa niin ikään säästämiskeinoja ja antaa konkreettisia vinkkejä tähän. Lopussa esitellään lyhyesti vaurastusmisen keinoja, eli sijoittamisen mahdollisuuksia. 

Kirja on suunnattu niin sanotusti maallikoille, eikä sen lukeminen vaadi ymmärrystä taloustermeistä. Kirjassa eri tehtävien ja taulukoiden avulla lukija saa oman rahatilanteensa selville ja pääsee tämän pohjalta miettimään, mihin suuntaan sitä voisi kehittää. Ajatus kirjaan on syntynyt ihan sen konkreettisesta tarpeesta. Pelkästään maksuhäiriömerkinnän saaneiden kasvu sekä tämän hetkinen koronan aiheuttama epävarmuus sai kipinän alkaa koota teosta juuri nyt.


Kirja on siis tällä hetkellä käsikirjoitusvaiheessa. Sisältöä ei puutu enää juurikaan, mutta oikoluku ja muutamia haastatteluja on lisäämättä.

Mitkä ovat kompetenssini tietokirjailijana?

Olenhan kahden pienenlapsen äiti ja perustyöni on työterveyshoitajana. Olen kuitenkin vakiinnuttanut jalansijaani rahavaikuttajana sosiaalisessa mediassa (www.instagram.com/jenna.ma.ma), sekä pitänyt aiheesta blogia. Raha, taulukot ja numerot ovat intohimoni ja sitä kieltä puhun. Taustani terveysalan asiantuntijana antaa minulle myös työkalut voimavaralähtöiseen ja motivoivaan työskentelyyn. Se on myös antanut paljon perspektiiviä ihmisten motiivien ja tavoitteiden sekä lähtökohtien moninaisuudesta. 

Eli oma erityisosaaminen, intohimo yhdistettynä luovaan hulluuteen ja rohkeuteen tekevät juuri minusta kirjailijan!

Toivottavasti kirjan sisältö herättää ajatuksia omien rahataitojen suhteen!

Ihanaa juhannusta!


Jenna Mama

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Edullista arkiruokaa- sarja: Mansikkamehu mansikan kannoista

200 eurolla terveellistä kotiruokaa kuukausi kolmelle

Usean tilin taktiikalla