Edullista arkiruokaa- sarja: tomaattifetapasta

Alkuvuodesta tämä uunifetapasta päätyi monen kokeiluun. Silloin kokeilin itsekin reseptiä sovellettuna.

Meillä vaikuttaa tällä hetkellä ruokiin jonkin verran perheen taapero. Tämä ruoka olisi paras tuorepastalla tai tagliatellela, mutta makaroni muodossa pasta menee parhaiten myös sormiruokailijalle. Myös suolan määrää pyrin rajoittamaan jonkiñ verran.

Tomaattifetapasta
4 annosta
(4,84 e / setti)

2 × 200 g salaattijuustoa (xtra prismasta 2 x 1,19 e)
400 g tummaa makaronia (0,27 e prisma)
250 g miniluumutomaatteja (1,29 e)
1/2 kesäkurpitsa (0,2 e, cittari tarjous 1 e/ kg)
Reilu loraus (n 1 dl) oliiviöljyä (n 0,7 e)
Valkosipulin kynsi.
Mustapippuria

Lorauta reilusti oliiviöljyä uunivuokaan. Siiivuta päälle kesäkurpitsa. Murskaa valkosipuli ja levittele kesäkurpitsoiden päälle.

Laita kesäkurpitsan päälle puolitetut kirsikka-/miniluumutomaatit ja paloiteltu feta. Lorauta vielä päälle oliiviöljyä ja rouhi päälle mustapippuria.

Laita vuoka uuniin 200 asteeseen keskitasolle 30 min.

Keitä pasta suolatussa vedessä ohjeen mukaan.

Valuta keitetty pasta ja sekoita vuuan ainekset ja pasta esimerkiksi kattilassa sekaisin. Ruoka on valmis nautittavaksi.

Vinkki:
Voit pilkkoa joukkoon chiliä, kuten alkuperäisessä ohjeessa ja hienontaa päälle tuoretta basilikaa. Myös siivutettu sipuli sopii joukkoon.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Edullista arkiruokaa- sarja: Mansikkamehu mansikan kannoista

200 eurolla terveellistä kotiruokaa kuukausi kolmelle

Usean tilin taktiikalla