Edullista arkiruokaa- sarja: Porkkanafalafelit
Palkokasvit ovat edullinen ja terveellinen proteiinin lähde. Suosin mielelläni kuivattuja linssejä papuja, herneitä ja kikherneitä, joita saa edullisesti. Linssejä ei tarvitse liottaa, mutta muut kuivatut palkokasvit tulee liottaa yön yli. Nämä vaativat myös pääasiassa keittämistä, joka vie noin tunnin. Hyvä puoli on se, että näitä voi keittää reilusti ja pakastaa osan. Paras kokeilemani falafel resepti on tuttavaltani alunperin, jota muokkaan tarpeiden mukaan. Alkuperäinen käyttämäni ohje, jota olen hieman soveltanut Ostan yleensä 400 g pakkauksen kuivattuja kikherneitä, joista teen koko pakkauksesta falafeleja. Nyt tuoretta persiljaa oli vain noin puoli desiä, joten lisäsin joukkoon raastettua porkkanaa. Lisäksi unohdin kevätsipulin kauppaan, joten pilkoin tavallista sipulia ja paistoin sitä pannulla. Porkkanafalafelit 40-45 pyörykkää N 3 e massa, 0,07-0,08e / pyörykkä 400 g kuivattuja kikherneitä (1,69 e prisma) 2 sipulia (n 0,3 e) Murskattu valkosipulin...
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos ajatuksestasi!