Edullista arkiruokaa- sarja: soijarouhekepakot

Minun on pitänyt jo jonkin aikaa testata soijarouhekepakkoja, mutta kokkailu on aina vaan siirtynyt. Tänään vihdoin testasin reseptiä, mutta jouduin vähän soveltaa korppujauhojen ja kasvikerman puutteessa.
Ohje on vegaanihaasteen sivuilta. Resepti on vegaaninen.



Ohjeen mukaan reseptistä tulee 6 kepakkoa. Laitan ohjeen tähän virallisen mukaan, mutta korvasin kaurakerman kauramaidolla (sama 2 dl), korppujauhojen sijaan laitoin n 3/4 dl vehnäjauhoja ja 1/2 dl kaurahiutaleita. Myös perunajauhot korvasim maizenalla (korvaussuhde 1 rkl perunajauhoja = 1,5 rkl maissitärkkelystä).

Lisäksi rosmariinin tilalle laitoin tuoretta kuusenkerkkää silputtuna n 2 tl.



Soijarouhekebakot
6 kappaletta
(2,1 e koko ohje, n 0,35 e / kpl)

1 pieni sipuli (0,2 e)
1 kiinteä peruna n 80 g (0,06 e)
2,5 dl tummaa soijarouhetta (0,6 e)
2 dl kaura-/soijakermaa (0,85 e)
1 dl korppujauhoja (0,2 e)
3 rkl rypsiöljy
2 rkl soijakastike
1,5 rkl perunajauhoja
1 rkl paprikajauhetta
1,5 tl mustapippuria rouhittuna
2 tl rosmariinia

Jos käytät puisia tikkuja laita likoamaan vähintään 30 minuutiksi veteen.

Silppua sipuli pieneksi ja raasta raaka peruna mahdollisimman hienoksi raasteeksi.

Sekoita silpun ja raasteen joukkoon muut aineet.

Laita vetäytymään vähintään 5 minuutiksi. Itsellä vetäytyi jääkaapissa reilun tunnin.

Muotoile ja painele tiiviksi kepakoksi (laita keppi sisään, jos mahtuvat pannulle kepin kanssa paistumaan, muuten laita kepit lopuksi, tai älä laita lainkaan).

Paista öljyssä pannulla joka puolelta kauniin ruskeaksi.

Nauti heti.


Meillä syötiin uunissa tehtyjen ja lohkottujen perunoiden sekä tuoreiden vihannesten ja majoneesin kanssa 👌



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Edullista arkiruokaa- sarja: Mansikkamehu mansikan kannoista

Usean tilin taktiikalla

200 eurolla terveellistä kotiruokaa kuukausi kolmelle